Top 10 usunde produkter, du synes er sunde

Mange af os har allerede indset alle fordelene ved sund kost. Dog ikke alle har tid nok til at tilberede sunde måltider hver dag. I en købmand er vi naturligvis på udkig efter færdiglavede måltider, der ser ud til at være sunde. Desværre hører mange af dem ikke til sundhedsfødevarekategorien og er skadelige for vores kroppe.

 • 10 – Bananchips
 • 9 – Granola
 • 8 – Energibjælker
 • 7 – Fedtfri yoghurt
 • 6 – Sportsdrikke
 • 5 – Smoothies
 • 4 – Frosne frugter og grøntsager
 • 3 – Nødder og jordnøddesmør
 • 2 – Tørrede frugter
 • 1 – Sushi

10 – Bananchips

Du tror måske, at bananchips er et sundt alternativ til kartoffelchips, der indeholder en masse stivelse og kunstige kosttilskud. Desuden fylder bananchips hurtigt maven og giver os mere energi.

Mange mennesker tror forkert, at bananchips har mindre kalorier end kartoffelchips. En frisk banan (100 g) indeholder omkring 89 kalorier, men bananchips har betydeligt mere – mindst 519! Alle tørrede frugter er blottet for vand, og hvad der er tilbage fra friske frugter er kun kulhydrater. Når du spiser 100 gram chips, får du den tredje eller endda halvdelen af ​​det daglige indtag af kulhydrat. Det betyder, at du risikerer at gå op i vægt.

9 – Granola

En myte, der pålægges os af tv, får os til at tro, at granola til morgenmad er en sund start på dagen. Piger, der følger en sund kost, foretrækker at spise granola til morgenmad. De er tilgængelige i hver deli og kræver ikke meget tid til at forberede dem.

Hvis du imidlertid ser på listen over ingredienser, finder du:

 • sukker
 • olier
 • nødder
 • chokolade
 • honning
 • tørrede frugter
 • pustet ris.

Et mindre kalori måltid er havre kogt med vand. Havregryn indeholder 14 gram kulhydrater, og granola indeholder 61 gram. Forskellen er tydelig. Bemærk også, at nogle mærker tilføjer fedt til granola, og i kombination med kulhydrater er det en sikker måde at gå på i vægt og akkumulere kolesterol i dine kar.

Diabetikere skal være særlig forsigtige med granola, da honning, sukker eller tørrede frugter kan øge glukoseniveauet i blodet. Du kan også lave havregryn og tilføje nødder og andre ingredienser, der er acceptabelt for dig.

8 – Energibar

Hvis du stadig mener, at energibarer er gode for dit helbred, skal marketingspecialister få en bonus til deres lønninger. Nogle piger spiser disse barer i stedet for måltider i håb om at tabe sig. Nogle mennesker spiser dem efter en træning i et kulhydratvindue.

Sandheden er, at sådanne søjler er kontraindiceret til folk, der ønsker at tabe sig, og til dem, der følger en sund livsstil generelt. De tilføjer ikke muskelmasse til din ramme, men kun fedt og vand. 50 gram af en bar indeholder omkring 212 kalorier. Det samme som ethvert sundt måltid. Disse søjler indeholder for det meste hurtige kulhydrater. Hurtige kulhydrater er den første ting, man skal undgå, hvis man vil holde sig til en sund kost.

Vi har også en masseproduktion af proteinbarer, og de fås ikke kun i sportsudstyr, men også i supermarkeder. Og piger, der stræber efter at være fit og smuk, køber og spiser dem. Sandt nok, proteinbarer indeholder flere proteiner end andre søjler såsom Snickers eller Mars. Men de har også et utal af kulhydrater. Så stængerne er lige så gavnlige som de er skadelige.

I øvrigt har mange mærker, selv de mest pålidelige, en tendens til at overdrive sandheden. Så overrask ikke, at du stadig går i vægt. Undgå eller begræns forbrug af disse søjler, og du vil se forskellen.

7 – Fedtfri yoghurt

Dette er et aftenmåltid for mange piger og kvinder, der ønsker en ideel form. Hvis du ser en mærkning på yoghurt 0% fedt, betyder det ikke, at yoghurt ikke indeholder hurtige kulhydrater (sukker). Læs listen over ingredienser, før du køber den. For at gøre fedtfri yoghurt smagbar, tilføjer mærker adskillige tilsætningsstoffer. Vælg almindelig yoghurt, fordi friske frugter i yoghurt er en myte.

Udover fedtfrie eller fedtfattige produkter kan kun øge din appetit. Vi spiser disse produkter og tror, ​​at de har så få kalorier, det vil ikke skade dig at spise noget mere. Som et resultat spiser vi meget mad i løbet af en dag.

6 – Sportsdrikke

Mærker tilføjer deres sportsdrikke enorme mængder farve- og smagsadditiver og sukker. For at gøre deres drinks homogene tilsætter de stabilisatorer og konserveringsmidler. Det betyder dog ikke, at du skal undgå alle sportsdrikke. Du vil bruge dem efter intensive træninger for at gendanne kulhydrat- og væske-og-elektrolytbalance.

Hvis du ikke er en professionel sportsmand, er sportsdrikke absolut ubrugelig for dig. Salt i disse drikkevarer ophobes i din krop, og det vil naturligvis føre til vægtøgning.

5 – Smoothies

En smoothie er en drink med frisk frugt eller grøntsager og greener. Butikskøbte smoothies indeholder meget sukker og fruktose, hvilket gør denne drink endnu mere opfedt. Vi ved alle, at meget sukker ikke er gavnligt for vores helbred.

De tilføjer farve- og smagsadditiver til opbevaring af købte smoothies. Desuden er det næsten umuligt at holde frugterne friske i en plastflaske. Det er let at gætte, hvor mange usunde ingredienser der er i denne “sunde” drink.

4 – Frosne frugter og grøntsager

Folk, der følger en sund og afbalanceret diæt foretrækker frosne grøntsager i en kold sæson. Frosne grøntsager er forskårne og forvaskede, så det er ekstremt nemt at tilberede dem og have et kalorifattigt måltid.

Du skal dog være opmærksom på, at købmandsforretninger ikke altid følger reglerne for opbevaringstemperatur, og det er vigtigt for frosne grøntsager at bevare vitaminerne. Under transport begynder frosne frugter og grøntsager at tø, og derefter fryses de igen. Grøntsager og frugter er blottet for mange vitaminer efter genfrysning, og hvad der er tilbage er kun kostfibre (vi har brug for dem til en god stofskifte). Grøntsager og frugter, der er frosset i flere år, mister deres næringsværdi.

3 – Nødder og jordnøddesmør

Nødder og fødevarer, der indeholder nødder (jordnøddesmør) indeholder sunde fedtsyrer. De har en gavnlig effekt på vores immunitet og galdekanalfunktioner. De sænker kolesterolet i karene. Du skal dog være opmærksom på, at du kun kan have en lille håndfuld nødder om dagen (logisk set kan mænd have flere nødder end børn).

100 gram nødder kan indeholde 555 til 650 kalorier. Dette er en tredjedel af det daglige kalorieforbrug for en gennemsnitlig kvinde. Mange mennesker kan ikke stoppe, når de begynder at spise nødder, men de burde ikke! Stor mængde nødder kan være skadelige for dit helbred. Mennesker, der lider af pancreatitis og andre mave-tarmforstyrrelser, skal være særlig forsigtige med at spise nødder.

2 – Tørrede frugter

Tørrede frugter indeholder mange fedtstoffer kulhydrater. I 100 gram rosiner er der 66 gram kulhydrater, hvilket er mere end i hvidt brød (48 gram pr. 100 gram brød). Desuden spiser vi typisk mange tørrede frugter ad gangen. Vi mener, at tørrede frugter er sunde, og vi begrænser os ikke.

I produktion af tørrede frugter svovler de og store mængder svovl kan bidrage til negative konsekvenser for vores helbred. Mere sukker kan sættes til visse frugter, og tørrede frugter er derfor endnu mere kalorier. Etiketter havde ofte denne kendsgerning. Som et resultat, når vi spiser tørrede frugter, skader vi kun vores helbred og vores krop.

1 – Sushi

Den vigtigste ingrediens i sushi er ris. Vi tvivler ikke på det faktum, at ris er sund mad (komplicerede kulhydrater trods alt). Dog er ikke alle ris nyttige. Mange typer ris er rige på stivelse, hvilket er en sikker måde at fedme på. Stivelsesris er den billigste og bruges til at lave sushi eller ruller.

Mayonnaise eller fedt flødeost tilsættes til mange ruller. Philadelphia ost er meget for dyr i dag, og kokke erstatter den med et billigere alternativ. Fisk i sushi er også langt fra sund, fordi det mest er fedtet fisk. Og hvis du bestilte sushi med rå fisk, skal du ikke glemme sundhedsrisikoen fra parasitter. Det samme gælder for alle rå skaldyr.

Sojasovs indeholder meget salt. Vi har tidligere nævnt, at salt er en af ​​grundene til ødemer. Du kan bemærke, at når du spiser sushi, senere er du altid tørstig. Skyld ikke fisk, det er vores krop, der prøver at gendanne væske-og-elektrolytbalance, der blev ødelagt af sojasovs. Ekstra salt aflejres i samlingerne, og med tiden kan de ikke fungere korrekt.

Hvis du foretrækker sushi med tun, risikerer du at lide kviksølvforgiftning. Verdenshavets farvande er stærkt forurenet, og forgiftet fisk bruges senere til at lave sushi. Undgå at spise tun, hvis du er gravid. Fisk til sushi er typisk landbrugsopdrættede fisk, hvilket betyder, at tusinder af fisker blev overfyldt sammen i et lille skab. De blev fodret med antibiotika. Så laks i din sushi er ikke et sundt valg.

Når det er sagt, betyder det ikke, at du skal begynde at vokse og spise dine egne fødevarer. Vær bare betyder og opmærksom, når du køber mad i et supermarked eller bestiller på en restaurant. Og Bon Appetit!