Behandling af hårtab kan reducere libido

Michael Irving fra George Washington Universitet bemærkede en forbindelse mellem hårtabsmediciner og reduceret libido. Hvad der er interessant, afhænger det ikke af behandlingsvarigheden.

Undersøgelsen involverede 54 frivillige, der tog Finasteride for hårtab. Alle deltagere rapporterede seksuel lystforstyrrelse forbundet med stoffet. Forskeren udførte en sammenlignende analyse af mænds helbred i begyndelsen af ​​undersøgelsen og i 9-16 måneder.

Resultaterne af undersøgelsen viste, at 96% af mændene havde bivirkninger, der negativt påvirkede deres seksuelle funktioner. Forstyrrelser hos 89% mænd blev analyseret ved hjælp af Arizona Skala for seksuelle oplevelser.

Interessant, men resultaterne i hvert tilfælde afhænger ikke af varigheden af ​​Finasteride-behandlingen. Mere end det bemærkede forskeren, at selv når behandlingen blev afbrudt, oplevede mange mænd stadig reduceret libido.

Tidligere undersøgelser viste, at en ud af 80 mænd, der nogensinde har taget Finasteride, har erektil dysfunktion. På trods af denne alvorlige bivirkning foretrækker mange mænd imidlertid at fortsætte behandlingen.