12 grunde til en mangel på sexlyst

Når sex ikke længere er din lidenskab, og hvordan du forbedrer tingenes tilstand.

1. Stress

Det betyder ikke noget, hvad der irriterer dig – du har måske problemer på arbejdet eller i dit forhold, men hvad det end er, din stress fjerner din libido som en konsekvens. Sex er ofte en god måde at slappe af på, men du skal først starte med noget andet. Derfor er du nødt til at være i stand til at tage ting let og kontrollere din stress. Der er mange teknikker og metoder til at hjælpe dig med at klare dig, du skal bare vælge den, der fungerer bedst for dig.

2. Forholdsproblemer

Desværre sker der ofte konflikter i et forhold før eller senere, og det er ikke let at undgå dem helt. De er forårsaget af forskellige ting, som snyderi, misforståelser og forræderi. I de fleste tilfælde forsvinder libido efter en så trist oplevelse. Og selvom der er par, hvis skænderier tænder og inspirerer til hot sex, er dette virkelig en undtagelse fra reglen. Nogle gange er folk stadig i stand til at blive tiltrukket af seksuelt af andre, men deres partnere antænder ikke længere en gnist.

Vejen ud er temmelig lang og kedelig. Partnere er nødt til at analysere og indse, hvad der er galt. Måske finder du ikke din partner attraktiv længere, måske bruger du ikke nok tid sammen til at føle dig tæt. Hvis du ikke kan genoplive din tidligere lidenskab, kan det at løse problemet være lige så radikalt som afsked og prøve at være lykkelig i et nyt forhold.

3. Alkoholiske drikkevarer

Alkohol i små doser kan stimulere og hjælpe med at slappe af. Alligevel ødelægger det alt, når en person ikke kan stoppe, og er bogstaveligt talt “for beruset til at få det på,” eller ikke har et behov for det. Når det misbruges, påvirker det ens helbred på en meget negativ måde, og det er heller ikke gavnligt for samleje. Derudover er en beruset person slet ikke appellerer til andre og kan endda komme på tværs som modbydelig. Vejen ud er kun at drikke minimale mængder eller søge professionelt råd for at slippe af med alkoholafhængigheden.

4. Mangel på søvn

Hvis du falder i søvn, så snart dit hoved berører puden, har du ikke noget ønske om at have sex eller overveje det. Kendsgerningen er, at når du er for træt, prøver din krop at genoplade sine energilagre, og dette er den førende prioritet i en sådan situation. Så i dette scenarie bliver sex mindre vigtig.

Der er flere grunde til, at folk ikke sover nok. Nogle gange er de for travle, og i nogle tilfælde har de en søvnforstyrrelse. Når du har dine hænder fulde, skal du beslutte, hvad der er mere vigtigt for dig. Hvis dit seksuelle liv stadig betyder noget for dig, er du nødt til at omorganisere din dag for at få mere fritid og en god hvile.

Hvis du lider af søvnløshed eller apnø, skal du søge råd om et passende middel, såsom et supplement, som kan hjælpe dig med at få en god søvn.

5. Små børn

Med en lille spædbarn i familien har unge forældre for meget på tallerkenen og er ofte for trætte eller for stressede til at elske. De sover ikke nok, er nødt til at tilpasse sig deres nye roller og afbrydes konstant, når deres barn græder. Disse problemer går med tiden, men det er stadig ønskeligt at finde en måde at tilbringe nogen tid sammen ved at overlade barnet til en babysitter, familie eller venner.

6. Medicin

Antidepressiva, piller mod hypertension og andre medikamenter nedsætter det seksuelle ønske. Hvis du føler, at din libido lider af en sådan afhjælpning, skal du ikke tøve med at bede din læge om at ordinere andre typer piller, der ikke har en så negativ effekt på dit seksuelle liv.

7. Lav selvtillid

Nogle mennesker er for genert til at vise deres krop til deres partnere, da de ikke betragter sig som seksuelt tiltalende, selvom deres partner finder dem ganske attraktive. For at have succesfuldt samleje, skal en person føle sig tilstrækkelig sexet. Hvis de ikke gør det, skal de arbejde på problemet ved at forsøge at forbedre deres udseende og acceptere, hvad der ikke kan rettes. Vær ikke sky med at bede om psykologisk hjælp, hvis du føler, at du har brug for det, da en god selvværd er det værd.

8. Overdreven vægt

Overvægt er ikke kun en grund til psykologiske komplekser, det er også dårligt for helbredet og endda farligt, da det øger blodtrykket og forårsager blodkar og hormonelle problemer. Fedt fremkalder mange sygdomme, der påvirker forskellige organer og systemer i kroppen. Der er kun et lille ønske om at have samleje under sådanne omstændigheder.

Desuden er overvægt ofte ledsaget af lav selvtillid, noget som er en anden årsag til lav sexlyst.

Hvis unormal vægt bliver et problem, skal du gøre dit bedste for at komme tilbage i form ved at følge et godt trænings-og diætprogram. Når du igen er i form igen, vender dit seksuelle ønske tilbage.

9. Erektil dysfunktion

Dette vedrører mænd, der ikke er i stand til at være seksuelt aktive, selvom de gerne vil være det. Under sådanne omstændigheder bør de søge lægehjælp for at få diagnosen og behandlet årsagen. Undertiden er impotens resultatet af en anden sygdom, så hvis sidstnævnte behandles med succes, kan problemet løses.

10. Lavt testosteronniveau

Hormonproduktion afhænger af mange faktorer, både interne og eksterne. Vi er i stand til at regulere dem til en vis grad selv, hvis vi skifter til en god diæt og udøver en sport, der er gavnlig for testosteronniveauet. Desuden påvirker sex også testosteron, så hvis du har en mulighed for at få det til, skal du prøve at vække dit sexlyst.

11. Tungsind

Dette er ikke den tilstand, når du føler dig trist og ønsker noget sødt, det er en tung psykologisk lidelse, der kræver behandling. Lav libido er ikke det værste symptom på denne sygdom. Det kan også være en bivirkning af antidepressiva, så spørg din læge til at vælge den type piller, der passer bedst til dig.

12. Overgangsalderen

Dette er det tidspunkt, hvor en kvindes hormonelle pendul ændres. Det kan resultere i manglende lyst, og ud over dette forværres samleje af irriterende fornemmelser som tørhed og smerter. Disse ubehagelige problemer kan imidlertid fjernes med smøremidler med succes.